‘Groeten uit Zuid-Limburg’


Het is verdomd mooi daar

Voorbij de oude boerderij ga je voor de kerk van Puth de eerste weg naar rechts. Eénmaal over het spoor loop je zo Meerssen uit rechtdoor het bos in. Kan niet missen. Nog voor de watermolen Schaloen is een voetpad naar links; daar ga je in.

Over de Beutenaken en dan flauw naar rechts, dat heet daar nog steeds Slenaken. Je volgt gewoon de weg in Schey-Noordbeek, een paar vakwerkboerderijen zie je daar aan je rechterhand, en dan rechtdoor het veld over. In Bemelen kan je bij de kerk slechts twee kanten op; je moet daar rechts de weg af naar beneden.

In Berg loopt een pad naar rechts, daar ergens tussen het derde of vierde huis ga je naar links, dat is korter. Daar bij de T-splitsing staat een oude boerderij dan kan je links naar Schin-Op-Geul en rechts naar Klimmen.

Na het kapelletje loop je zo Craubeek in. Een uitsmijter hebben ze wel in Hotel Carritsen in Houthem, ze zijn open nu. Je kunt je auto daar achter makkelijk kwijt.

In Bunde kom je dan eerst langs een boerderij. Kan niet missen. Het is prachtig daar in het Heuvelland van Zuid-Limburg; met een wijde boog naar rechts kom je zo weer bij de bushalte.

Nee, hij stopt niet in Beek-Elsloo. In Valkenburg ga je bij de Franse molen naar rechts. Dan kom je door Herkenrade, daar staat een bord. Tot je een café ziet op de hoek van de Beekstraat en daar ga je linksaf voor een wandeling door het Geuldal. Het is verdomd mooi daar.

Vroeger zat daar Schoenmagazijn Kockelkoren. Zie je die Simca daar? Ik vrees dat ze gesloten zijn op maandag. De Beekstraat door en dan aan het eind, tot je niet verder kunt, moet je naar rechts.

Jazeker; er is heuse kabelbaan in Valkenburg. Moet je doen; prachtig uitzicht heb je dan.

Vanaf de rijksweg door Gronsveld is een fietspad, nog voor de bungalows. Dan loop je over de Rooterweg in Margraten. Pas op want daar loopt een hond los bij die boerderij. Dat heet daar achter het spoor Hekerbeek; daar moet een pension zijn aan je rechterhand. Dat zijn aardige mensen. Zie je die lantarenpaal? Daar ga je over het bruggetje naar links en loop je Gulpen uit.

In Walem, Schin-op-Geul volg je de weg naar beneden. In Bemelen ga je bij de kerk rechts de weg omhoog. In Cotessen loopt het pad door bij de vakwerkboerderijen. Dan zie je Oud-Valkenburg, in volle glorie, zo voor je liggen. In het bos bij Schin-Op-Geul staat bij de beek een bankje.

Bij het Maria-kapelletje in Craubeek bij Voerendaal ben je er. In de Dorpstraat in Sint Geertruid zit een bakker aan de linkerkant.

In Gulpen ga je daar de beek over naar links. Daar fiets je zo Partij-Wittem in en ga je rechtsaf naar de kerk.

Op de heuvel bij Cotessen kijk je zo mooi over Zuid-Limburg! In Banholt ben je er bijna. Als je in Winthagen de moestuintjes voorbij bent, moet je nog een stukje doorlopen. Na een meter of vijftig ben je er.

 

sijstermans-1
sijstermans-3
sijstermans-2

'Groeten uit Zuid-Limburg' 35 tekeningen van Hubertus (Huub) Sijstermans

‘Groeten uit Zuid-Limburg’

27 maart - 15 mei 2022Den Haag

Op afspraak 070 737 0900 of via info@sundaywonders.com

groeten uit zuid-limburg
Translate »